Transformišite svoj osmeh

Oslobodite blistavo samopouzdanje uz profesionalno izbeljivanje zuba

Vaš osmeh je izrazito važan

 • Zubi su ono što odmah primetimo kada se s nekim upoznajemo
 • Zdrav i beo osmeh zaista je bitan– zbog njega se osećate odlično i puni samopouzdanja i na svakoga ostavljate odlican prvi utisak.

Zašto zubi žute, tj. menjaju boju ?

Brojni su uzroci promene boje zuba. Mogu se podeliti na spoljasnje i na unutrašnje. Spoljasnji uzroci promene boje najčešće su životne navike poput pušenja, konzumacije kafe i tamnih pića.

Unutrašnji uzroci

Unutrašnji uzroci obojenja zuba su kompleksniji, a mogu biti posledica odlaganja pigmenata u samu strukturu zuba, kao npr. obojenje od pojedinih antibiotika, posledica genetike, starenja ili usled odumiranja živca unutar zuba (gubitak vitaliteta), ali i nekorektnog lečenja.

Spoljašnji uzroci

Spoljašnja obojenja se lakše tretiraju od unutrašnjih, za koje je proces izbeljivanja dugotrajniji i razlikuje se zavisno od uzroka. Takođe, zubi žutih i smeđih nijansi se lakše izbeljuju od zuba sivkastih i plavkastih tonova.
Izbeljivanje može biti ordinacijsko, kućno i izbeljivanje avitalnog zuba.

Postupak ordinacijskog izbeljivanja zuba

Profesionalno čišćenje zuba

Pre svakog izbeljivanja predlažemo i u dogovoru sa pacijentom radimo temeljno čišćenje zuba što podrazumeva uklanjanje zubnog kamenca, peskiranje I poliranje svih zuba. Naravno, podrazumeva se da zubi moraju biti zdravi (bez karijesa, upaljenih desni , itd).

Priprema

 • U usnu duplju postavljamo retraktore i desni premazujemo zaštitnim gelom.
 • Započinjemo prvi ciklus izbeljivanja.
 • Nanosimo gel za izbeljivanje na zube (na bazi vodonik-peroksida ili karbamid-peroksida). Gel se aktivira svetlošću Flash lampe. Ovaj postupak se ponavlja dva puta po 15 minuta (u okviru jedne seanse).

Zaštita zuba

Nakon tretmana izbeljivanja zuba, zubi se premazuju preparatima koji sadrže CPP-ACPF. Time se povećava remineralizacija gleđi.

Napomena: Izbeljivanje zuba nije poželjno da rade trudnice i doilje, kao i imunokompromitovane osobe sa teškim sistemskim oboljenjima i osobe sa nekontrolisanim dijabetesom.

U našoj klinici za ordinacijsko izbeljivanje zuba koristimo Flash lampu, novost iz nemačke kompanije White Smile , najnoviju metodu LED tehnologije visokih performansi sa spektrom fokusiranog svetla visokog intenziteta.

White Smile Flash lampa za beljenje zuba je nastala kao rezultat opsežnog istraživanja korisnika širom sveta i koristi mnoštvo novih i modernizovanih funkcija:

„Vođeni tretman“ vodi kroz aplikaciju korak po korak do fantasticno belih zuba.

Utvrđene nijanse zuba pre i posle tretmana se automatski procenjuju. Različiti programi izbeljivanja nude individualno planiranje tretmana.

LED diode velike snage obezbeđuju idealnu svetlosnu aktivaciju fleš gela za optimalne rezultate.

Kućno izbeljivanje zuba

Kao materijali za kućno beljenje zuba, mogu se primeniti preparati karbamid-peroksida različitih koncentracija od 10-22%.

 • Uzimamo otisak vaših zuba.
 • Na osnovu otiska izrađuju se folije koje prate vaše desni, i štite ih.
 • Dolazite po folije, gel za izbeljivanje i preciznija uputstva za korišćenje.
 • U foliju se postavlja gel, i folija se nosi tokom odredjenog vremenskog perioda.

Dužina terapije je u dogovoru stomatologa sa Vama u zavisnosti od trenutne boje zuba i željenih rezulata.

Izbeljivanje avitalnih zuba

Beljenje avitalnog – mrtvog zuba je komplesna procedura koja se vrši isključivo u ordinaciji.

Pre početka postupka neophodno je snimanje i detaljni pregled kako bi se utvrdilo da li je potrebno ponovno lečenje.

Kako avitalni zubi slabo reaguju na klasično izbeljivanje, primenjuje se endodontsko izbjeljivanje. Odnosno, vrši se specijalna tehnika poznata po nazivom “walking bleach” koja se zasniva na izbeljivanju “iznutra prema van”.

 • Najpre se deo plombe skine i kroz otvor se unosi gel za izbeljivanje na bazi vodonik peroksida ili karbamid peroksida.
 • Kada se izbeljivač adaptira zub se zatvara privremenom plombom.
 • Nakon 7 dana gel se u zubu menja.

Postupak se ponavlja sve dok se ne postigne željena belina, tek tada se zub plombira belom plombom koja odgovara novoj nijansi.
Avitalni zubi nemaju živac, zato je citava procedura je potpuno bezbolna i neizvanzivna, ali mora biti izvedena isključivo od strane iskusnog stomatologa.

Oporavak

U pojedinim slučajevima zubi postanu privremeno osetljivi na hladnoću tokom i nakon tretmana.

Ponekad dolazi do pojave nelagode i belih mrlja na zubnom mesu. Takođe, može doći do pojave trnaca neposredno nakon tretmana. Ovi simptomi obično su privremeni i nestaju u roku od nekoliko dana nakon završetka tretmana.

Učinak će vrlo verovatno trajati kraće ako pušite ili učestalo jedete i pijete proizvode koji potamnjuju zube (npr. kafa, crno vino, Coca-Cola, tamni sokovi i čaj), zato je potrebno iste izbegavati minimalno dva dana nakon tretmana.

Izbeljivanje zuba nije trajno i efekat ne traje jednako kod svih. U proseku traje oko godinu dana, kod nekih I duze, sto zavisi od toga kakve su vase prehrambene I higijenske navike.

Specijalna ponuda

Saglasan sam da me Sky Dental Concept kontaktira preko Viber ili Whatsapp sa specijalnom ponudom