Bezmetalna keramika

Uz stručnu izradu i vrhunske materijale transformišemo osmeh svakog klijenta

Bezmetalna keramika je najbolji izbor za vaše zube

Bezmetalna keramika je materijal najnovije generacije, revolucija u stomatologiji. Visokoestetske nadoknade koje su u potpunosti BIOKOMPATIBILNE, što znači da ne izazivaju nikakvu reakciju okolnih tkiva . Oponašaju prirodne karakteristike zuba i propuštaju svetlost kao prirodan zub. Bezmetalne krune se daleko bolje uklapaju u zubni niz, pogotovo u situacijama u kojima se ne nadoknađuju svi zubi već samo neki od njih i nije ih moguće razlikovati.

Bezmetalne krune predstavljaju spoj vrhunskog kvaliteta i trajnosti nadoknada.

Mehanička svojstva bezmetalnih kruna su slična kao kod metal-keramičkih kruna, ali su prednosti daleko veće.

Metalokeramičke krune u svojoj unutrašnjosti poseduju leguru metala, na koju se sa spoljašnje strane nanosi keramika. Samim tim, kod metalokeramičkih kruna postoji mogućnost pojave sivog ruba , kada vremenom desni počnu da se povlače. Kod bezmetalnih kruna to ne može da se desi, jer je i sama unutrašnjost kruna u boji zuba, pa se povlačenjem desni neće narušiti estetski efekat.

Bezmetalna keramika se izrađuje CAD-CAM tehnologijom što obuhvata:

Rub bezmetalne krunice izuzetno je precizan, kompjuterski obrađen, tako da je kontakt između krunice i desni gotovo savršen. Krunice i mostovi osim što nadoknadjuju izgubljene zube mogu i da zaštite zube od daljeg propadanja i pucanja, takodje mogu da produže vek trajanja parodontopatičnih zuba,i tako pravilno rasporediti pritisak na ostale zube i smanjiti mogućnost migracije tj. pomeranja pojedinih zuba.

BioHPP

BioHPP materijal (high performance polymers) u savremenoj stomatologiji našao je svoje mesto kao izuzetno rešenje za izradu krunica, mostova kao I proteza. PEEK (polietereterketon) se već dugo koristi u medicini kao implantni materijal (proteze za pršljenove, veštačke kukove I druge proteze) jer je najsličniji ljudskoj kosti, a za potrebe stomatologije obogaćen je keramičkim česticama čime je dobijen BioHPP. Ovaj biokompatibilan I bezmetalan materijal zbog svoje elastičnosti približne koštanoj odlicno je rešenje za izradu konstrukcija protetskih nadoknada pogotovo kod velikih radova na implantima. Podleže torziji kao I ljudska kost pri funkcijama žvakanja a lakši je od drugih materijala pa time čuva implante od preopterećenja. Obzirom da nije rastvorljiv u tečnostima alergija na njega skoro da I nema, a njegova bela boja estetski upotpunjuje primenu ovog materijala. BioHPP čini konstrukciju protetskog rada a krunice I mostovi se izrađuju od bezmetalne keramike ili kompozitnih materijala.

Koja je razlika između Metalnih i Bezmetalnih krunica?

Bezmetalne krunice su izrađene od visokokvalitetnih dentalnih keramičkih materijala, pružajući estetski prihvatljiv rezultat bez prisustva metala. Metalokeramičke krunice, s druge strane, kombinuju metalnu osnovu sa slojem keramike za izgled i čvrstoću. Bezmetalne krunice često imaju izvanrednu transparentnost i prirodan izgled, dok metalokeramičke pružaju izdržljivost metalne osnove uz estetske prednosti keramike. Bezmetalne krunice su često popularnije zbog bolje estetike, ali odabir zavisi od individualnih potreba pacijenta i odnosa između estetike i izdržljivosti.

Specijalna ponuda

Saglasan sam da me Sky Dental Concept kontaktira preko Viber ili Whatsapp sa specijalnom ponudom