Revolucija stomatološke dijagnostike

Otkrijte preciznost i udobnost sa najsavremenijim intraoralnim skenerima

Napredna tehnologija za preciznu dijagnozu: Istražite prednosti intraoralnih skenera

Intraoralni skener je savremeni aparat koji se koristi za uzimanje otisaka zuba u stomatologiji.

Intraoralno skeniranje i digitalna stomatologija sa sobom donose mnogobrojne prednosti, koje se zasnivaju na brzini, preciznosti i udobnosti za pacijenta.

Intraoralni skener pruža komfor i preciznost i štedi vreme.

U skladu sa konceptom svog rada i idejom o konstantnom unapređenju kvaliteta svojih usluga, u našoj stomatološkoj ordinaciji koristimo intraoralne skenere.

Zbog digitalnog uzimanja otisaka zuba, u ordinaciji SKY DENTAL CONCEPT možete očekivati izuzetno preciznu izradu metalnih i bezmetalnih krunica, faseta, zubnih mostova i drugih protetskih radova.

Ako uzimanje otisaka pamtite kao neprijatno iskustvo, više nemate razloga da zbog toga odlažete početak protetskih radova ili transformacije osmeha koju dugo priželjkujete.

Pozovite nas i zakažite vaš individualni tretman i konsultaciju!

O intraoralnom skeneru

Intraoralni skener pravi nekoliko hiljada fotografija visoke rezolucije iz neposredne blizine, tačnije u ustima pacijenta, čime se dobija izuzetno precizan registrat stanja u ustima. Takođe, upotreba intraoralnog skenera znači da prilikom uzimanja otiska zuba više nema neprijatnosti izazvanih otisnom masom. Ranije je za uzimanje otiska bila potrebna kašika sa otisnom masom, koja se unosila u usta pacijenta, i to za svaku vilicu ponaosob. Ovaj proces je podrazumevao manje ili veće neprijatnosti, od gađenja zbog neprijatnog ukusa, pa sve do nagona za povraćanjem. Osim što se ovim aparatom drastično olakšava proces uzimanja otisaka, i postiže izuzetna preciznost, takođe se dobija i na brzini, pa sada izrada protetskih radova traje kraće i neretko iziskuje manji broj poseta stomatologu, štedeći vaše vreme.

8 prednosti koje donose intraoralni skener i digitalna stomatologija

  • Smanjena neprijatnost kod uzimanja otisaka. Više nema neprijatnih kašika za otiskivanje, otisne mase koja zapada u grlo pacijentu i izaziva refleks povraćanja.
  • Brzina otiskivanja je više nego duplo kraća u odnosu na klasično otiskivanje, što znači da za 3 minuta završavamo skeniranje zuba obe vilice. Brzina fotografisanja je od 70 FPS do 100 FPS (fotografija u sekundi)!
  • Preciznost skenera koji koristimo je na nivou od 11 mikrometra. Ukoliko se i desi određena nepreciznost otiska, tada ponavljamo skeniranje samo te regije, tog zuba – ne moramo da uzimamo ponovno otisak cele vilice kao ranije.
  • Digitalna stomatologija nam omogućava lakše planiranje, kao i jasnije predstavljanje pacijentima i smislenije konsultacije. Omogućena nam je izrada izuzetno preciznih kako modela za analizu, tako i privremenih radova za kliničku prezentaciju. Na taj način ste vi uključeni u ključne tačke procesa!
  • Brzina izrade protetskih radova – inleja, onleja, faseta, luminira, bezmetalnih i metalnih krunica, kako na implantima tako i na zubima – je skraćena.
  • U laboratoriji se preskače izrada gipsanih modela, koji dodatno usporavaju proces. Gipsani modeli su naime podrazumevali da se model zuba i vilice iseca iz prefabrikovanih keramičkih diskova, dorađuje, peče pa šalje u ordinaciju. Zahvaljujući intraoralnim skenerima posao u laboratoriji je ne samo brži, već i precizniji, ali i čistiji.
  • Preciznost izrade krunica i svih ostalih protetskih radova je na najvišem mogućem nivou.
  • Ono što je najbitnije, estetski efekat i izgled digitalno izrađenih krunica je izvanredan.

Specijalna ponuda

Saglasan sam da me Sky Dental Concept kontaktira preko Viber ili Whatsapp sa specijalnom ponudom