Ključ za osmeh bez brige

sačuvajte zdravlje svojih desni i zuba uz pomoć parodontologije

Šta je Parodontologija?

Parodontologija je grana stomatologije čiji je zadatak da izleči različite bolesti desni kao što su na primer upala desni i parodontopatija. Blagovremenim lečenjem ovih oboljenja možemo izbeći njihove neprijatne komplikacije, kao i njihovu krajnju posledicu – gubitak zuba.

Trudimo se da naglasimo važnost preventivnih pregleda i redovnog uklanjanja zubnog kamenca i time vam pomognemo da predupredite karijes, upalu desni i mnoge druge probleme. Takođe, cilj nam je i da svaku neophodnu intervenciju obavimo što brže i bezbolnije, koristeći najsavremeniju opremu. Tretmane pre svega radimo detaljno, kako bismo postigli što bolje i dugotrajnije rezultate ali i izbegli potencijalne komplikacije. Naš najveći uspeh su zadovoljni pacijenti koji nam se rado vraćaju, ali i svaki izlečen i sačuvan zub i svako terapeutsko i estetsko rešenje koje će vama pospešiti kvalitet života.

Vrste intervencija u Parodontologiji

Stojimo vam na raspolaganju za sve vrste intervencija, a kada je u pitanju parodontologija, u našoj ordinaciji se svakodnevno uspešno obavljaju sledeće intervencije:

  • Kiretaža parodontalnih džepova
  • Gingivektomija
  • Prekrivanje ogolelih vratova zuba
  • Režanj operacije

Parodontopatija

Glavni faktor koji uzrokuje nastanak ove bolesti je zubni tj. dentalni plak. U pitanju su meke naslage koje se nalaze na zubima u kojima žive kolonije bakterija koje bilo direktno svojim toksinima i enzimima, indirektno preko imunske reakcije organizma, oštećuju sva potporna tkiva zuba. Faktori koji značajno doprinose nastanku i razvoju parodontopatije i ubrzavaju propadanje zuba su pušenje, genetska predispozicija i pojedine sistemske bolesti kao što je dijabetes. Terapija parodontopatije uključuje stomatologe različitih specijalnosti.

Kod već zapaljenog parodoncijuma moguće je primeniti specifične antibiotske metode lečenja u cilju suzbijanja bakterija prisutnih u usnoj duplji i desnima. Tada se pristupa čišćenju kiretažom, čime se izbegava krajnja posledica parodontopatije, a to je ispadanje ili vađenje zuba. U komplikovanijim slučajevima neophodna je hirurška intervencija koja se zove režanj operacija.

Lečenje obuhvata mere koje treba primenjivati dugo, a određuje ih Vaš stomatolog nakon što proceni težinu stanja. Ako i dođe do gubitka zuba, treba da znate da nije sve izgubljeno. Uvek nam se možete obratiti da ugradimo zubni implant na mestu izgubljenog zuba, ili da izradimo most koji će nositi vaši preostali zubi. Ipak, morate se potruditi da ne dođe do toga. Vodite računa o oralnoj higijeni i redovno posećujte stomatologa. Ukoliko problem ipak nastane, imajte poverenja u parodontologiju i znajte da ćemo učiniti sve da Vam pomognemo.

Specijalna ponuda

Saglasan sam da me Sky Dental Concept kontaktira preko Viber ili Whatsapp sa specijalnom ponudom