Pitajte Vašeg Odabranog Stomatologa

Koliko često treba da perem zube?

Minimum jednom dnevno pred spavanje treba prati zube radi optimalne nege zuba. A najbolje je prati zube i ujutru čim se probudite.

Da li smem da jedem posle anestezije?

Ne preporučujemo našim klijentima da jedu 2-3 sata nakon zahvata pri kom je korišćena anestezija kako se ne bi ugrizli za jezik ili drugi deo unutar usta. Nakon dejstva anestezije možete najnormalnije da jedete.

Kako mogu poboljšati svoju oralnu higijenu kod kuće?

Redovno pranje četkicom, korišćenje konca i antibakterijskih sredstava za ispiranje su ključni. Savetujemo i redovne stomatološke preglede.

Da li je moj bol normalan ili signal problema?

Bol u ustima, desnima ili zubima može ukazivati na probleme. Preporučujemo posetu stomatologu za preciznu dijagnozu i tretman.

Kako se može popraviti osetljivost zuba?

Koristite specifične paste za zube za osetljive zube i izbegavajte ekstremne temperature. Razgovarajte sa stomatologom o mogućim tretmanima.

Kako mogu prevazići strah od stomatoloških tretmana?

Razgovarajte otvoreno sa stomatologom o vašim strahovima. Mnoge ordinacije nude opcije sedacije ili tehnike za smanjenje anksioznosti.

Koje opcije imam za beljenje zuba?

Opcije uključuju profesionalno beljenje u ordinaciji ili korišćenje belila pod nadzorom stomatologa. Najbolje je da se posavetujete sa Vašim stomatologom.

Koliko često treba da idem na redovne stomatološke preglede?

Ukoliko nemate nikakve tegobe preporučujemo redovne preglede na svakih šest meseci kako biste održali oralno zdravlje i sprečili potencijalne probleme.

Da li mogu da zamenim izgubljene zube?

Da, možete zameniti izgubljene zube različitim stomatološkim rešenjima. Dentalni implantati su jedna od najtrajnijih opcija, ugrađujući titanijumske implantate u vilicu i postavljajući krunice na njih. Drugi izbori uključuju mostove koji se oslanjaju na susedne zube ili parcijalne proteze. Posetite stomatologa kako biste razgovarali o najboljoj opciji za vašu situaciju.

Imate pitanja?

Naši stomatolozi će pokušati da odgovore na Vaša pitanja u najkraćem mogućem roku.

Postavite pitanje vašem stomatologu

Pozovite nas i postavite Vaše pitanje

+381 60 3732888