Otkrijte svestranost i izdržljivost BioHPP

Poboljšajte svoje zubne nadoknade

BioHPP

BioHPP materijal (high performance polymers) u savremenoj stomatologiji nasao je svoje mesto kao izuzetno resenje za izradu krunica, mostova kao I proteza.

PEEK (polietereterketon) se vec dugo koristi u medicini kao implantni materijal (proteze za prsljenove, vestacke kukove I druge proteze) jer je najslicniji ljudskoj kosti, a za potrebe stomatologije obogacen je keramickim cesticama cime je dobijen BioHPP.

Ovaj biokompatibilan I bezmetalan materijal zbog svoje elasticnosti priblizne kostanoj odlicno je resenje za izradu konstrukcija protetskih nadoknada pogotovo kod velikih radova na implantima. Podleze torziji kao I ljudska kost pri funkcijama zvakanja a laksi je od drugih materijala pa time cuva implante od preopterecenja.

Obzirom da nije rastvorljiv u tecnostima alergija na njega skoro da I nema, a njegova bela boja estetski upotpunjuje primenu ovog materijala. BioHPP cini konstrukciju protetskog rada, a krunice I mostovi se izradjuju od bezmetalne keramike ili kompozitnih materijala.

Prednosti BioHPP materijala

BioHPP materijal ima nekoliko karakteristika koje ga čine atraktivnim i u mnogim slučajevima nadmašuju druge materijale:

  1. Biokompatibilnost: BioHPP materijal je biokompatibilan, što znači da je dobro podnošljiv od strane ljudskog organizma.
  2. Visoka Čvrstoća i Trajnost: BioHPP je poznat po svojoj izuzetnoj čvrstoći i trajnosti.
  3. Estetika: BioHPP omogućava izradu estetski prihvatljivih restauracija koje pružaju prirodan izgled zuba.
  4. Laka Obrada: BioHPP se može lako oblikovati i obrađivati tokom procesa izrade dentalnih restauracija.
  5. Termalna Izolacija: BioHPP ima dobre termičke izolacione karakteristike, čime se smanjuje osetljivost zuba na promene temperature.

Da li su restauracije od BioHPP materijala jednako izdržljive kao i metalne nadoknade?

Da, BioHPP materijal pruža izuzetnu čvrstoću i dugotrajnost, često čak i bolje od metalnih nadoknada. Osim toga, ovaj materijal omogućava izradu bezmetalnih restauracija koje pružaju optimalnu funkcionalnost i estetiku.

Zašto preporučujemo BioHPP materijal?

BioHPP materijal nudi izuzetnu biokompatibilnost, visoku čvrstoću i estetski prihvatljive restauracije, čineći ga optimalnim izborom za dugotrajan i funkcionalan osmeh.

Specijalna ponuda

Saglasan sam da me Sky Dental Concept kontaktira preko Viber ili Whatsapp sa specijalnom ponudom