Protetika

Otkrijte svoj pravi osmeh

Protetika

Otkrijte svoj pravi osmeh

Ordinacija prelepih osmeha: otkrijte mogućnosti napredne dentalne estetike

Naše usluge stomatološke protetike u Sky Dental Conceptu posvećene su vraćanju prirodne funkcije i estetike vašeg osmeha.

Uz naše napredne tehnike i visokokvalitetne materijale, kreiramo protetska rešenja po meri koja se neprimetno uklapaju sa vašim postojećim zubima.

Bilo da su vam potrebni zubni implanti, proteze ili zubni mostovi, naš stručni tim profesionalaca je posvećen pružanju personalizovane nege i izuzetnih rezultata.

Verujte nam da ćemo poboljšati vaš osmeh i pomoći vam da povratite samopouzdanje.

Naše usluge

BioHPP

BioHPP je biokompatibilni polimerni materijal u stomatologiji notabilan po izuzetnoj čvrstoći i trajnosti, često se koristi za izradu bezmetalnih dentalnih nadoknada.

Bezmetalna keramika

Bezmetalne krunice su vrsta dentalne restauracije koja se koriste za obnavljanje zuba, izrađene od potpuno keramičkih materijala bez metalne osnove. Ove krunice pružaju estetski prihvatljivo rešenje uz prirodan izgled.

Fasete

Fasete su tanke ljuskice od porculana ili drugih dentalnih materijala koje se postavljaju na prednju stranu zuba kako bi poboljšale estetiku. Koriste se za promenu oblika, boje i veličine zuba, pružajući pacijentima osmeh s estetskim poboljšanjima.

Intraoralni skener

Intraoralni skener je dentalni uređaj koji se koristi za digitalno snimanje unutrašnjosti pacijentovih usta i zuba. Ova tehnologija omogućava brzo i precizno dobijanje 3D digitalnih modela zuba, često zamenjujući tradicionalne otiske i poboljšavajući proces izrade dentalnih restauracija.

Metalokeramičke krunice

Metalokeramičke krunice su vrsta dentalne restauracije koja kombinuje metalnu osnovu sa spoljnim slojem keramike. Ova kombinacija pruža izdržljivost metalne strukture zajedno s estetskim prednostima keramike, često se koristi za obnavljanje zuba na kojima je potrebna snažna podrška i estetski privlačan izgled.

Vrste proteza

Stomatološke proteze predstavljaju sredstvo za nadoknadu izgubljenih zuba i obnavljanje oralnog zdravlja. Postoje različite vrste stomatoloških proteza, prilagođene individualnim potrebama pacijenata.

  • Totalne proteze: Koriste se kada su svi zubi u vilici izgubljeni. Ove proteze postavljaju se na desnima pacijenta i podržavaju se potpornim tkivom.
  • Parcijalne proteze: Zamjenjuju nedostajuće zube kada pacijent još uvek ima preostale prirodne zube. Fiksiraju se kukicama ili drugim sredstvima na preostale zube.
  • Mostovi: Fiksni zamenski zubi koji se koriste za popunjavanje praznina između preostalih zuba. Mostovi se često postavljaju pomoću prirodnih zuba kao potpore.
  • Implantatno potpomognute proteze: Ove proteze se fiksiraju na dentalne implante u vilici, pružajući čvrstu i stabilnu potporu.


Svaka od ovih vrsta stomatoloških proteza pruža rešenja za različite situacije gubitka zuba, doprinoseći funkcionalnosti usta i poboljšavajući estetiku osmeha pacijenta.

Podela proteza prema mobilinosti:

  • Fiksni – Mostovi
  • Mobilni – Proteze
  • Kombinovani

Specijalna ponuda

Saglasan sam da me Sky Dental Concept kontaktira preko Viber ili Whatsapp sa specijalnom ponudom