Svi zaslužuju osmeh

Dentalna Implantologija: Povratak osmehu i funkcionalnosti

10 minuta po implantu

Vrši se u lokalnoj anesteziji

Bezbolno

Jednostavni implantati, savršen osmeh

Implantati predstavljaju nadoknadu izgubljenog korena zuba i čine noseći element za protetsku nadoknadu (krunice ili most).

Implantat se ugrađuje u kost, koja je po svojoj strukturi i karakteristikama optimalna, a takođe samo mesto ugradnje zavisi i od protetskih zahteva.

Poslednjih 30-ak godina implantologija je doživela veliki tehnološki napredak, tako da više nema nerešivih slučajeva, tj. pacijenta kome se ne može ugraditi implantat.

Naš pristup

Pre ugradnje implantata neophodno je:

Analizirati 3D radiografiju pacijenta

Precizno planiranje idealnog mesta za budući implantat

Razvijanje personalizovanog plana tretmana za revitalizaciju zdravlja i lepote vašeg osmeha

Proces ugradnje

Proces ugradnje implanata je:

Oporavak nakon hirurške intervencije je brz, a blaga neprijatnost može trajati najviše do nedelju dana.

Implantati su napravljeni od TITANIJUMA , što znači da su biokompatibilni i praktično nemaju kontraindikacije za pacijente starije od 18. godina.

Implantatom se vrlo lako nadoknađuje nedostajući zub. Nema brušenja susednih, zdravih zuba. Sprečava se resorpcija kosti u predelu izvađenog zuba koja se ne stimuliše procesom žvakanja.

Načini vezivanja krunice za implantat:

Krunice i mostovi na implantatima su fiksni radovi, odnosno pacijent ih ne može sam izvaditi iz usta, tako da pacijentu pružaju značajan komfor i samopouzdanje. Mogu biti metalo-keramičke i bezmetalne u zavisnosti od vrste materijala koja se koristi za njihovu izradu.

Šrafom povezane krunice

Šrafom povezane krunice su najbolje rešenje, jer nema opasnosti od viška cementa. Stomatolog uvek može da odšrafi krunicu i tako omogući pristup implantatu ukoliko je to potrebno.

Cementirane krunice

Cementirane krunice pružaju trajno i jednostavno rešenje za estetsku i funkcionalnu obnovu osmeha. Njihova čvrsta veza sa implantatima obezbeđuje stabilnost i dugotrajnost. Iako zahtevaju pažljivu oralnu higijenu radi prevencije perimplantitisa, cementirane krunice pružaju prirodan izgled i ne zahtevaju redovno skidanje.

ALL ON 6

U slučajevima da postoji dovoljno vilične kosti metoda ALL ON 6 predstavlja idealno rešenje kod totalne bezubosti. Najbolji prenos pritiska žvakanja i kompletan zubni niz je ono što ovu metodu čini najboljim rešenjem. Da bi dobili definitivni most na implantima, pacijenti moraju da sačekaju 3 do 6 meseci. Za to vreme kao privremenu nadoknadu pacijenti koriste privremeni most, ukoliko je dobra primarna stabilnost ugrađenih implantata, ili totalnu protezu.

ALL ON 6

U slučajevima da postoji dovoljno vilične kosti metoda ALL ON 6 predstavlja idealno rešenje kod totalne bezubosti. Najbolji prenos pritiska žvakanja i kompletan zubni niz je ono što ovu metodu čini najboljim rešenjem.

Da bi dobili definitivni most na implantima, pacijenti moraju da sačekaju 3 do 6 meseci.

Za to vreme kao privremenu nadoknadu pacijenti koriste privremeni most, ukoliko je dobra primarna stabilnost ugrađenih implantata, ili totalnu protezu.

ALL ON 4

ALL ON 4 terapija podrazumeva ugradnju 4 implantata u jednoj vilici, koji će kasnije biti nosači fiksnog protetskog mosta.

Ovo je idealna terapija za pacijente koji nemaju dovoljno kosti u bočnoj regiji vilice, samim tim pacijent dobija manji broj zuba.

Prednosti Dentalnih implantata

  1. Prirodan izgled i osećaj: Dentalni implantati integrišu se čvrsto u vilicu, pružajući prirodan izgled i osećaj, što ih čini estetski i funkcionalno superiornim u odnosu na mostove ili proteze.
  2. Očuvanje okolnih zuba: Za razliku od mostova, ugradnja implantata ne zahteva obradjivanje susednih zuba, čime se čuva njihova prirodna struktura i integritet.
  3. Stabilnost i funkcionalnost: Dentalni implantati obezbeđuju izuzetnu stabilnost i funkcionalnost jer se direktno vezuju za kost vilice, omogućavajući pacijentu normalno funkcionisanje.
  4. Dugotrajan rezultat: Implantati su dugotrajna rešenja koja, uz odgovarajuću negu, mogu trajati čitav život, dok proteze i mostovi često zahtevaju zamenu.
  5. Očuvanje gustine kosti: Ugradnjom implantata stimuliše se kost vilice, čime se čuva njena gustina i struktura.
  6. Bolja oralna higijena: Dentalni implantati omogućavaju lakšu oralnu higijenu jer se čiste slično kao i prirodni zubi, za razliku od proteza ili mostova koji mogu otežati pravilno čišćenje.

Specijalna ponuda

Saglasan sam da me Sky Dental Concept kontaktira preko Viber ili Whatsapp sa specijalnom ponudom